“Esmeralda Bevers helpt met de ‘papierwinkel'”

“Het aanvragen van een PGB-budget is niet altijd even eenvoudig. Om u daar zo goed mogelijk mee te helpen, zijn wij een samenwerking aangegaan met Mantelzorgmakelaar West-Brabant. Mevrouw Esmeralda Bevers van deze organisatie is gespecialiseerd in deze aanvragen en helpt u met de ‘papierwinkel’.  De kosten van deze ondersteuning worden in bijna alle gevallen vergoed door uw ziektekostenverzekering. Als een PGB-aanvraag voor u gewenst is, zullen wij u in contact brengen met mevrouw Bevers.”

– Uit de nieuwsbrief van ’t Wasven, 2021

“Zonder hulp was mij dat zo snel niet gelukt”

“Twee jaar geleden hebben we Mantelzorgmakelaar West-Brabant ingeschakeld voor bemiddeling voor de opname van mijn vader in een verzorgingshuis. Esmeralda heeft mij zeer deskundig advies gegeven en bijstand gegeven om tot een door mijn vader en ons als familie gewenste opname in verzorgingshuis te komen, hetgeen niet eenvoudig is met de huidige regelgeving. Zij heeft mij begeleid bij mijn gesprek met de transferverpleegkundige van het Bravis ziekenhuis waar mijn vader momenteel is opgenomen. Mantelzorgmakelaar West-Brabant heeft contact gelegd met het verzorgingshuis waar mijn vader wil verblijven en waar ook zijn vrouw reeds 3 jaar verblijft. Hierna hebben we heel snel te horen gekregen dat mijn vader zijn indicatie krijgt voor opname in het verzorgingshuis. Zonder de hulp van Esmeralda was mij dat zo snel niet gelukt. Onze familie en uiteraard mijn vader is haar enorm dankbaar voor haar deskundige hulp.”

-Jef Derwort

“Zij heeft dingen voor elkaar weten te krijgen die een individueel persoon als hulpbehoevende niet zou hebben kunnen bereiken”

Om te bepalen in hoeverre de mantelzorgmakelaar een betekenis heeft voor mij is mij tot dusverre duidelijk dat ik een heel positieve indruk heb voor hetgeen voor mij gedaan is en wordt. Ik zit met een aantal belangrijke vraagstukken en heb deze met Esmeralda Bevers, mantelzorgmakelaar, doorgenomen en waar ik niet uitkom heeft zij de zaken behartigd. Deze zijn door haar inzet, soms heel moeilijke medewerking van instanties ingecalculeerd, op een adequate manier aangepakt en tot mijn tevredenheid deels opgelost. Het zijn moeilijke obstakels, instellingen en organisaties als zorgverzekeraars, belasting en CAK, maar zij heeft aanhoudend de druk gehouden op dezen en heeft dingen voor elkaar weten te krijgen die een individueel persoon als hulpbehoevende niet zou hebben kunnen bereiken. Voor mij is de mantelzorgmakelaar een noodzaak in deze moeilijke situaties en ben uitermate tevreden met haar inzet en hoop op een voortdurende samenwerking met haar.

-Ans Noorlander

“Praktische hulp met veel persoonlijke aandacht.”

Toen wij om gezondheidsredenen kleiner en veiliger wilden gaan wonen, heeft de wijkverpleegkundige van West Brabant ons in contact gebracht met een mantelzorg makelaar; Esmeralda Bevers in Bergen op Zoom. Zij heeft voor ons heel snel een geschikte locatie gevonden, gelijkvloers en met veel voorzieningen. Ze heeft deze verhuizing in gang gezet met behulp van een specialiste in verhuizen en vooral geregeld wat daar administratief allemaal voor en bij nodig is. Esmeralda deed dit met veel persoonlijke aandacht en bracht het voor ons tot een goed einde. Wij zijn erg tevreden en zijn haar daar zeer dankbaar voor.

Hubert Tonino

In de media

Op 17 oktober 2017 was Mantelzorgmakelaar West-Brabant te zien in de BN de Stem. Door op de foto van het artikel hieronder te klikken, kunt u het nog eens teruglezen.